Zakelijk Uitblinken

Grootsheid van binnenuit

Zakelijk Uitblinken is één van mijn favoriete onderwerpen, vooral omdat het iets in je los maakt. Uitblinken geeft je een sprankeling, het creëert innerlijke blijdschap en trekt succes naar je toe. Het is grootsheid van binnenuit. Ieder succes, ook jouw succes, start met een beslissing en dat is ‘jouw beslissing om het verschil te gaan maken’. Deze beslissing zet je in beweging en iedere opvolgende actie brengt je vervolgens dichter bij je doel.

Heb jij een zakelijk doel voor ogen? Dan zou ik je graag willen uitdagen om jezelf te gaan overtreffen. Ga uitblinken in bijvoorbeeld ondernemerschap of in leiderschap. Ook in relaties is het prima mogelijk om verwachtingen te overtreffen. Vooral aandacht maakt hierin het verschil.

Maar waarom zou je eigenlijk willen uitblinken? Omdat ergens in uitblinken resultaat creëert. En niet zomaar resultaat. Zakelijk gezien levert het keiharde euro’s op en een leven wat jij graag wilt leven.

Klinkt goed, maar wat is dat nu eigenlijk precies, uitblinken? Als we puur naar de definitie kijken dan is uitblinken gelijk aan ‘anderen of jezelf overtreffen’ of ‘uitstekend zijn’. Uitblinken kennen we ook wel als excelleren, opvallen, onderscheiden, erboven uitsteken, schitteren, uitmunten.

Succesvol ondernemerschap

Succesvol ondernemerschap kenmerkt zich door onderscheidenheid. Je zult je als ondernemer moeten onderscheiden van anderen om op te vallen. Want in welk vakgebied je je ook begeeft, concurrentie is alom aanwezig en is altijd bereid om het spel van de markt met jou te spelen.

Succesvolle mensen hebben allen iets gemeen. Ze spelen het spel met passie én ze spelen het spel om te winnen. Ondernemen is absolute topsport. Zonder winnaarsmentaliteit kom je er niet. Je wilt de beste zijn in datgene wat je doet. Uitblinken!

Wat ligt aan de basis van zakelijk uitblinken? Aan de basis ligt dat je goed bent in datgene wat je doet. De volgende punten maken echter echt het verschil:

  1. Publieke identiteit. Mensen kopen wie jij bent! Laat jezelf zien zoals je wilt dat je bedrijf gezien wordt. Ieder moment van de dag!
  2. Stel niet uit. Start vandaag nog met het creëren van wat je wilt creëren.
  3. Confronteer jezelf met hetgeen je terughoudend maakt. Deal ermee en neem vervolgens alsnog de stappen.
  4. Sta aan! Ben aanwezig bij alles wat je doet.
  5. Ben onvoorwaardelijk van waarde voor de ander.Verras de ander door meer te doen dan dat hij of zij verwacht. Overtref
    verwachtingen.

Zakelijk uitblinken is in de kern heel simpel, alleen in de praktijk niet altijd makkelijk. Je hebt te dealen met de stem in je hoofd die je afleidt van werkelijke kernactiviteiten. Laat die stem kletsen, of te wel luister er niet naar. Ga zijn wie je moet zijn en doe wat nodig is. Vind jezelf uit als iemand die in staat is om het verschil te maken. Het zal je trots maken, blij en bovenal versterkt het jouw zelfverzekerdheid.

Speel het spel met plezier en geniet ervan. Succes verzekerd!

Over de schrijver
Door haar ervaring van de afgelopen 20 jaar als coach, manager en leidinggevende is Anita in staat om te observeren en te luisteren zoals maar weinig mensen dat kunnen.Haar uitgangspunten zijn bewustwording, ontwikkeling en resultaat creëren. Dit zorgt voor groei en bijzondere resultaten bij haar klanten. Anita houdt ervan om echt de diepte in te gaan, naar de kern van wie je bent. Daar ligt de basis van alles wat je creëert.
Reactie plaatsen