Mensen kopen wie jij bent!
25 mei 2020 
2 min. leestijd

Mensen kopen wie jij bent!

“O nee, daar heb ik echt geen tijd voor”.

Je kent ze vast wel. Vertegenwoordigers die binnen komen lopen om jou iets aan te smeren. Het liefst kijk je ze direct de deur uit. En dan is er ook die ene vrouw of man die anders is. Ze hebben iets speciaal. Je kijkt ze aan, maakt tijd en biedt vriendelijk een kop koffie aan.

Wat maakt het verschil? Wat maakt dat je de één alles gunt, terwijl de ander alleen weerstand bij je opwekt?

Het verschil is ‘wie die persoon is’. Mensen kopen namelijk WIE JIJ BENT. De innerlijke houding die je aanneemt, bewust of onbewust, is bepalend voor succes. Met die wetenschap gaat er een wereld voor je open.

Mag ik je met deze blog inspireren om zakelijk het verschil te maken? Pas onderstaande tools toe en ervaar het verschil.

1. Luister zoals niemand luistert.

Vaak gaan we onbewust, tijdens het gesprek met de ander, in gesprek met ons zelf. Hele conversaties in je hoofd over hoe je de klant kunt overtuigen, over het verloop van het gesprek, of je wel of niet de klant kunt binnen halen.

Wanneer je in gesprek bent met jezelf luister je niet meer bewust naar de ander. Hierdoor loop je belangrijke informatie mis. Informatie die van wezenlijk belang is om in te kunnen spelen op de behoefte van de klant. Luister. Luister iedere keer zoals je nog nooit geluisterd hebt. Kom tot de kern van wat iemand nodig heeft. Ga op zoek naar de vraag achter de vraag. Pas dan kun je echt van waarde zijn.

2. Ben aanwezig!

Aanwezig zijn. Het klinkt simpel, maar in de praktijk laten we ons vaak afleiden. Door ons mobieltje, door geluiden om ons heen of door emoties en verhalen in ons hoofd.

Maak het verschil door echt gefocust te zijn. Ben aanwezig in het gesprek. Niks is aantrekkelijker dan iemand die de volledige aandacht heeft voor jou. Je voelt je gehoord, begrepen en gezien. Laat daarom alles in het leven doordraaien zonder dat je er aandacht aan geeft. Focus op de ander. Zie wat er gebeurt.

3. Creëer een innerlijke houding die werkt

Jouw ZIJN is je innerlijke houding van waaruit je de dingen doet. Jouw innerlijke houding bepaalt je gedrag, hoe je spreekt, hoe je staat, hoe je loopt. Uiteindelijk bepaalt jouw staat van ZIJN al jouw acties en niet-acties.

Wanneer je een bepaald doel voor ogen hebt, bepaal dan gelijk ‘wie je daarvoor moet zijn’. Zelfverzekerd, doelgericht en daadkrachtig zijn houdingen die bijzonder goed werken om resultaat te creëren. Kom je vanuit bescheidenheid, terughoudendheid of aardig gevonden willen worden, dan zit dat absoluut in de weg om jouw doel daadwerkelijk te bereiken.

Wees je ervan bewust dat een waanzinnig product of heel veel kennis niet direct het onderscheid maakt, want mensen kopen wie jij bent! Kennis is top, maar als je niet in staat bent om die kennis te implementeren, dan is je investering weggegooid geld.

Vind jezelf dus opnieuw uit tot ‘iemand die in staat is te doen wat nodig is’. Investeer in jezelf en ontwikkel jezelf. Creëer hiermee een krachtige werkbare staat van ZIJN.

Over de schrijver
Door haar ervaring van de afgelopen 20 jaar als coach, manager en leidinggevende is Anita in staat om te observeren en te luisteren zoals maar weinig mensen dat kunnen. Haar uitgangspunten zijn bewustwording, ontwikkeling en resultaat creëren. Dit zorgt voor groei en bijzondere resultaten bij haar klanten. Anita houdt ervan om echt de diepte in te gaan, naar de kern van wie je bent. Daar ligt de basis van alles wat je creëert.
Reactie plaatsen