Onder de douche ontstaan de beste ideeën
25 mei 2020 
1 min. leestijd

Onder de douche ontstaan de beste ideeën

Veilige modus

Onder de douche ontstaan mijn beste ideeën. In gedachten verbouw ik heel mijn huis, voer ik de beste gesprekken en is ieder idee briljant. Ondertussen laat ik het warme water heerlijk stromen en ‘overdenk’ ik alles in een ‘veilige modus‘.

Herken jij dat ook, zo met jezelf in gesprek zijn? Je laat je gedachten keer op keer de vrije loop, zonder dat je daadwerkelijk in actie komt. Er volgt idee op idee. Tijdens het douchen weet je het precies, dit zijn de beste stappen. Maar dan… Je hoofd loopt langzaam vol. Het ene idee is nog beter dan het andere. Waar moet je beginnen? Wat moet je kiezen? Wanneer is het beste moment?

Overdenken vs Nadenken

Tussen ‘Denken over’ en ‘Echt nadenken’ zit een groot verschil. ‘Denken over’ kan een mooi onderdeel zijn van een creatief proces. Maar als het lang aanhoudt zorgt het bij veel mensen voor onrust. Het kost energie. Een hoofd vol met ideeën legt mensen lam. En het kost vervolgens nog meer energie omdat je niets doet met al die fantastische ideeën.

Ieder idee heeft potentie, als je in staat bent om te kiezen. Om te kunnen kiezen heb je lef nodig. Lef om voor één idee te gaan en de rest voorlopig te parkeren. Dus kies! Nadenken is heel doelgericht. Bedenk wat nodig is, bedenk een strategie, bedenk wie je moet zijn om die strategie in de praktijk te brengen. Schrijf alles op en voilà, daar heb je je plan van aanpak.

Welk idee je ook kiest, er is slechts één resultaatgerichte vervolgstap…

  1. Iedere creatie begint met een idee en met daarop de keuze om ervoor te gaan. Dit is de eerst vorm van in actie komen en het is jouw eerste stap in het realiseren van jouw doel. Maak dus een keuze.
  2. Vervolgens is het dealen met die stem in je hoofd. Het is je reptielenbrein die je altijd zal doen twijfelen. Herprogrammeer jezelf met positieve, opbouwende, krachtige gedachten. Affirmaties en meditatie helpen je hierbij.
  3. Jouw idee is briljant. Bedenk doelgericht welke stappen er nodig zijn om jouw idee in de praktijk te brengen. Zet jezelf in beweging! Begin bij stap één, maak hem af en neem vervolgens stap 2.

Focus op iedere stap die voor je ligt en maak deze af. Als je weet waar je naar toe wilt, maakt het niet uit hoe je er komt, zolang je maar in beweging blijft. Stap voor stap. Op deze manier breng je heel resultaatgericht jouw briljante idee in de praktijk.

Over de schrijver
Door haar ervaring van de afgelopen 20 jaar als coach, manager en leidinggevende is Anita in staat om te observeren en te luisteren zoals maar weinig mensen dat kunnen.Haar uitgangspunten zijn bewustwording, ontwikkeling en resultaat creëren. Dit zorgt voor groei en bijzondere resultaten bij haar klanten. Anita houdt ervan om echt de diepte in te gaan, naar de kern van wie je bent. Daar ligt de basis van alles wat je creëert.
Reactie plaatsen