arrow_drop_up arrow_drop_down

Veerkracht

Veerkracht

Het vermogen om na veranderingen je evenwicht te hervinden: dat is emotionele veerkracht. Onder die veranderingen kunnen allerlei dingen vallen: stress, tegenslagen in zowel je zakelijke als privé leven maar ook overweldigend succes kan ervoor zorgen dat je jezelf even moet herstellen. 

Een verhuizing, ontslag, een andere baan, tegenvallende winst, faillissement, een plotseling verlies van een dierbare verlangen in meer en mindere mate een bepaalde veerkrachtigheid van iemand.

Veerkracht vs Balans

Jouw eigen evenwicht zal na een verandering niet altijd dezelfde zijn als die daarvoor. Door de verandering ben je namelijk wijzer en anders geworden, waardoor ook jouw innerlijke evenwicht, al is het maar een klein beetje, verandert. Je wordt hierdoor sterker. 

Terug naar de kern

Tijdens een moeilijke tijd is het wel eens lastig om er weer bovenop te komen. Wat verstandig is om op dat soort momenten te doen, is terug te gaan naar de kern van jezelf. Wie ben je? Wat geeft je energie? Wat zijn jouw sterke kanten om in te zetten? Geef jezelf de tijd om jouw evenwicht te hervinden, en als dat niet lukt, een nieuw evenwicht te maken. Het leven heeft zo zijn goede en slechte momenten, met toppen en dalen. Veerkracht zorgt ervoor dat je kan meebewegen met deze momenten. In die zin draagt veerkracht bij aan jouw geluksgevoel.

Reactie plaatsen
Informatie over Cookies